Eko selo „Natura“ projekat  sa ciljem razvoja postojećeg turističkog potencijala Nacionalnog parka „Una“ i njegove okoline, kao i upoznavanja ljudi s ljepotom i bogatstvom ovog kraja. Nalazi se na ulazu u Nacionalni Park Una iz pravca Bihaća, u naselju Lohovo.

„Natura Art“ je smješten na veoma interesantnom dijelu rijeke Une a svojim sadržajem  predstavlja  bosansku tradiciju s akcentom na ovaj dio Krajine gdje su  mlinovi i  vodenice stoljećima  mljeli pšenicu i kukuruz. Stara kovačnica daje prikaz nekadašnjih alata kojim su  se kovale alatke za rad na seoskim  domaćinstvima.

Za naše najmlađe posjetioce izgradili smo i prvo eko dječije igralište. Da bi upotpunili dojam eko sela, izgradili smo i mini zoološki vrt u kojem borave domaće životinje, koje su pristupačne svim našim posjetiocima. Ambijent je upotpunjen i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom Unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela.

  Perspektiva „Nature Art“ je promocija tradicije ali i kroz razne projekte koji su pred nama, stvaranja novih umjetničkih djela,  umjetnika koji će u ovom prelijepom ambijentu moći izraziti svoja umjetnička nadahnuća. Želimo da ovaj dio Eko sela postane nezaobilazna destinacija svim umjetnicima te njihovim udruženjima kako bi zajedno čuvali tradiciju  za buduće generacije.

Trenutni smještajni kapaciteti se nalaze u obližnjoj Vili s pogledom na slapove i brzake ljepotice i jedinstvene rijeke Une. Na raspolaganju je jedan apartman(4+1)-dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak, kupatilu, terasa; te dvije dvokrevetne i jedna trokrevetna soba.  Sve sobe su klimatizirane, imaju TV i WI-FI.

„Natura Art“ je samo dio projekta koji se zove Eko selo „Natura“ a koji će imati  hotel  sa 100 ležajeva,  tri bungalova sa po 3 apartman te prateće ugostiteljske sadržaje otvorenog i zatvorenog tipa, kao i adrenalinske staze na obližnjem šumskom području Lohova.  

„Natura Art“ je idealno mjesto boravka u prekrasnoj prirodi na jednom od najljepših dijelova rijeke Une. Organiziramo grupne proslave za sve prilike, kao i prevoz do Lohova.

Opuštanje nadomak prirodi......

Podijeli ovaj sadržaj
FaceBook  Twitter