Bosnaplast dd Bosanski Petrovac je osnovan 1960.godine sa programom prerade plastičnih masa. Tokom prvih 30 godina postojanja imao je vodeću ulogu u proizvodnji plastične
ambalaže i tehničke robe, korištene u prehrambenoj, građevinskoj i hemijskoj industriji. U Julu 2002. godine fabrika je privatizirana, te je tad počeo proces rekonstrukcije i modernizacije koji traje i danas.
Od Maja 2007. godine uvodi se sistem upravljanja kvalitetom prema evropskim normama kvalitete ISO 9001:2000 te od 2009 HACCP. Proizvodni prostor s pratećom infrastrukturom iznosi cca 6.000m2 a sve na zemljištu površine 26.000 m2.

Današnji proizvodni program fabrike je baziran na preradi plastičnih masa postupcima Injekcionog brizganja termoplasta velike i srednje mase (PP, HDPE, LDPE, PS i dr),  te brizganjem i puhanjem PET-a (Polyethylene Terephthalate), kao i proizvodnim uslugama.

Osnovnu paletu proizvodnog programa čine:

1. PET Predforme i Zatvarači; Proizvodnja predformi za puhanu ambalažu s gramaturama u rasponu od 22-90 grama te raznih oblika grla, koja se koristi u prehrambenoj industriji.

2. Puhana ambalaža, proizvodnja flaša za punjenje gaziranih i negaziranih pića, ulja, piva, mlijeka kao i za upotrebu u hemijskoj industriji (zapremina flaša od 0,33 do 5,0 litara)

3. Kante i posude koje se koriste kao ambalaža u hemijskoj i prehrambenoj industriji zapremine od 0,5 do 20,0 litara okruglog i ovalnog oblika sa mogućnosti dotiska do tri boje po zahtjevima kupca.

4. Transportna ambalaža , proizvodnja plastičnih gajbi za transport voća i povrća

5. Ostalo čine nosača registarskih tablica te drugi artikli od plastike. 

VAŽNA NAPOMENA:
Sve proizvode od PET-a, PP i PE radimo od čistog granulata bez primjesa reciklaže što ističemo kao bitan elemenat visoke kvalitete naših proizvoda. Više detalja o svakom proizvodu možete naći u SPECIFIKACIJI PROIZVODA.
Bosnaplast DD godišnje proizvede od 3.500 do 5.000 tona gotovih proizvoda.

Naša vizija je biti poznata i moderna firma u proizvodnji brizgane plastike i PET ambalaže, koja ce u doglednoj buducnosti postati vodeci lider u ovoj oblasti, u BiH, kao i u okruženju. Viziju cemo ostvariti razvojem i obogacivanjem vlastitog asortimana, sa sopstvenim kadrom, prateci domaca i svjetska kretanja , tržište i procese, te zavisno od toga – ulaganjem u savremene proizvodne i radne kapacitete ispunjavati sve potrebne tržišne i marketingške prohtjeve naših kupaca i partnera.

Za više informacija posjetite web stranicu www.bosnaplast.net ili skinite specifikaciju proizvoda u pdf formatu.

Podijeli ovaj sadržaj
FaceBook  Twitter